Concept #CitizensRoute73

llnjuillet2017.ulule

Route 73 – EU Democratisatie Burger Beweging

Horizon 2019 Europese Verkiezingen

Kick-off event in Louvain-la-Neuve (België), 1 en 2 juli 2017


#CitizensRoute73

EEN INITIATIEF VAN RÉSEAUX FRANCK BIANCHERI (FBN) EH THE CHANGE AGENT NETWORK (ICAN) DANKZIJ DE STEUN VAN COMMUNE D’OTTIGNIES-LOUVAIN-LA-NEUVE IN COLLABORATIE MET DE NETWERKEN AEGEE-EUROPE, CAMBIAMO ROTTA ALL’EUROPA EN STAND UP FOR EUROPE EN SAMEN MET POUR ÉCRIRE LA LIBERTÉ, ELECTION-EUROPE.COM, EUROPE POPULAIRE, AEGEE-TOULOUSE, MAISON DU DÉVELOPPEMENT DURABLE, BBK/DOOR VRIENDSCHAP STERKER, CREATOPIA MET FINANCIELE STEUN VAN INSTITUT DE LOCARN


Waarom Route 73? Bij de Europese verkiezingen in 2019, de 73 Britse stoelen in de Europese Parlement zullen leeg raken. In plaats van ze laten wegvallen of verdelen, het idee is om ze open te laten voor Europese vertegenwoordigers gekozen op trans-Europese – in plaats van nationale – kieslijsten. Echter bestaan er vragen bij de leiders van Europa die mogelijk deze ontwikkeling gaan tegenhouden. Zijn de burgers er klaar voor? Zullen er adequate trans-Europese partijen tot leven geroepen worden? Europese burgers die voorstanders zijn van de democratie moeten nu actief worden om deze voorstel door te laten gaan door:

  • steun te laten zien voor deze transformatie in de Europese verkiezingsprocedure, en het opzetten van lobby-strategieën richting Brussel, Strasbourg en de 27 EU hoofdsteden.
  • mobilisatie van Europeanen om te laten zien dat na 30 jaar ERASMUS programma er degelijk een laag van Europese Burgers bestaat wie klaar staan om een succes te maken van deze verandering in de verkiezingsproces.
  • door een gezamenlijke debate over de toekomst van Europa blijven voeren. Dit zal de ontwikkeling van trans-Europese integratieve ideeën, belangrijke figuren en politieke partijen de nodige puls geven, wat een voorwaarde is voor een succesvolle verdeling van de 73 zetels.

Op 1 en 2 juli 2017 in Loivain-la-Neuve (België),

200 Europese burgerinitiatieven zullen gezamenlijk de twee jaar durende democratisatie proces starten aan de hand van de drie-punten plan hierboven.

Kom zeker meedoen en laten wij samen kijken naar de mogelijkheden van een gezamenlijke Europese democratie!

Registreer hier


panel1

Belangrijke politieke figuren komen om de verandering teweeg te brengen. Zij gaan meedoen aan een intensief politiek debat over de onderwerp: Europa veranderen, ja! Maar waarom?”

ateliersEuropese intellectuelen en activisten komen debatten in een tweede panel over de mogelijkheden om een Europa-wijd politiek debat te stimuleren. Zij beantwoorden de vraag: Changing Europe, ja! Maar Hoe?”

Op de eerste avond van de twee dagen, the “ICAN Europese Nacht” is bedoeld om alle burgerbewegingen en initiatieven te faciliteren en dichter bij elkaar te brengen. Dit doen we aan de hand van verschillende activiteiten, debatten, speed dating, etc.


Een “Route 72 Boek” met de strategie, agenda, actievoering en teams zal worden gepubliceerd als de hoofdresultaat van de kick-off event.

Een democratische Europe is eindelijk bereikbaar.

Laten wij ervoor zorgen dat deze mogelijkheid niet verloren gaat! Laten wij laten zien dat wij klaar zijn voor een democratische Europa!

Kom meedoen op 1 en 2 juli 2017 in Louvain-la-Neuve!

Deelname is gratis.

Veel goedkope mogelijkheden zijn beschikbaar voor verblijf. De “Food Truck Festival de Wallonie” bied goedkoop en lekker eten aan tijdens de event.

Het moment is nu!

Deelname is gratis maar verplicht!

Registreer hier

Advertisements